Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Ce tipuri de licențe vindeți?

Vindem trei tipuri de licențe: OEM, Retail / FPP și Volum. Diferențele de bază dintre acestea sunt următoarele:

OEM
Original Equipment Manufacturer - Acest tip de licență se achiziționează de obicei atunci când cumperi un computer, un laptop sau alt dispozitiv dintr-un magazin virtual, dintr-un magazin fizic sau direct de la companii precum HP sau Dell și vine cu un sistem de operare deja instalat și unele aplicațiile Microsoft. Licența pe întreaga durată a vieții este transferabilă între dispozitive - aceasta înseamnă că puteți dezactiva licența de pe un dispozitiv și apoi să o activați pe un altul.

Retail / FPP

Full Packaged Product - produsul complet ambalat, mai frecvent denumit retail, este probabil cel mai simplu tip de licență Microsoft. Dvs. cumpărați licența online sau din magazin și este a dvs. pentru totdeauna (probabil că ați achiziționat în trecut produse Windows sau Office). Poate fi instalată, reinstalaăt sau dezinstalată ori de câte ori doriți, atâta timp cât o utilizați numai pe un singur dispozitiv în același moment.

Licente de volum

Acest tip de licență este cel mai potrivit pentru întreprinderi și organizații care necesită achiziționarea unui număr mai mare de licențe software, fără a fi nevoie să aveți elemente fizice însoțitoare, cum ar fi CD-uri sau DVD-uri, un ghid al utilizatorului sau o cutie. Achiziționarea acestora reduce costurile pentru aceste articole; de asemenea reduce și prețul de instalare, deoarece software-ul poate fi utilizat simultan pe mai multe computere din cadrul organizației.

Notă juridică: Vânzarea licențelor software (inclusiv OEM) este complet legală în cadrul Uniunii Europene. Conform legislației UE, "un autor de software nu se poate opune revânzării licențelor sale "utilizate" și "chiar dacă acordul de licență interzice un transfer ulterior, titularul drepturilor de autor nu se mai poate opune revânzării acelei copii." - Hotărârea CJEU Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH împotriva Oracle International Corp

Doriți să aflați mai multe despre fiecare tip de licență? Citiți articolul nostru. 

Produsul a fost adăugat în coș

Livrare gratuită și returnarea banilor în 30 de zile