Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Asistență vocală în Windows 10

Asistență vocală în Windows 10

 

Microsoft a creat un asistent personal inteligent, care poate seta mementouri, recunoaște vocea naturală și răspunde la întrebări utilizând informațiile din motorul de căutare Bing. În prezent, acest serviciu este disponibil în limba engleză, portugheză, franceză, germană, italiană, spaniolă, chineză și japoneză, în funcție de platforma software și regiunea în care este utilizată.

 

A durat mult timp până ce asistarea vocală de la Microsoft a ajuns în Republica Cehă. Odată cu sosirea Actualizării Creatorilor, care a avut loc în luna martie a acestui an, am primit vocea cehă în Windows 10. Deocamdată, asistentul vocal ceh nu are toate posibilitățile și caracteristicile unui asistent personal inteligent precum Cortana, totuși are capacitatea de a citi diferite documente, pagini web sau cărți oferind un mod confortabil de analiză a informației scrise. Cum funcționează asistentul vocal și cum ne poate ajuta?

 

 

Lăsați-l să citească

 

În Cehia și în Slovacia, asistentul Vit este Philip. Cine a dat numele acestor asistenți vocali, probabil a uitat gramatica cehă. Dacă nu luăm în considerare acest fapt și ne concentrăm asupra posibilităților acestui asistent vocal, cea mai importantă funcție va fi citirea. Deci, puteți asculta niște basme folosind un program de vizualizare a textului sau o pagină web. În special, Vit va fi apreciat de utilizatori cu deficiențe de vedere.

 

Cum se configurează Vit?

 

În meniul Setări, selectați Ora și Limba. Apoi, faceți clic pe Limbaj și selectați Cehă. Aplicația vă permite să configurați viteza sau înălțimea vocii.

 

 

Dacă alegeți să citiți (Setări> Accesibilitate> Citire), puteți activa un asistent de voce, care va citi ceea ce este vizualizat pe ecran. De asemenea, puteți alege ceea ce doriți ca asistentul vocal să citească.

 

Această opțiune este disponibilă numai dacă ați instalat actualizarea Windows 10 numită  Creators Update.

 

Cum am descrie discursul lui Vit?

Acest lucru a fost foarte bine descris de ziarul cnews.cz: "Totuși sună ca un robot, Google TTS este la un nivel mai înalt, mai natural și mai bine reproduce cuvintele străine din textul ceh. Vit a citit corect cuvântul Microsoft, însă a întâmpinat dificultăți în momentul reproducerii cuvântului "go-o-gle".

 

Cortana în limba română?

 

Trebuie să uităm de acest asistent de voce pentru timpul apropiat. Cu toate acestea, dacă cunoașteți limba engleză, nu va fi o problemă pentru dvs să utilizați acest asistent vocal.

 

Într-un videoclip postat de Marcus Ash, manager de programe Cortana Group, puteți obține o înțelegere mai bună a motivelor pentru care rularea Cortanei în alte țări și culturi nu este doar un flip al unui comutator. Este nevoie de o cantitate imensă de cercetări și de muncă pentru a asigura compatibilitatea cu țara respectivă.

"Aducerea Cortanei în alte pieţe înseamnă că ştim foarte bine şi cunoaştem în profunzime ce este important pentru respectiva cultură. Nu vrem să facem presupunerea că ce este bun pentru o ţară este bun pentru toate.".

Sperăm că Microsoft va aduce în viitorul apropiat tehnologii de asistență vocală pentru alte țări și vom putea beneficia de tehnologia asistenței vocale și în limba română.

 

Dacă încă nu aveți Windows 10 și doriți să îl încercați, îl puteți achiziționa de la Software Deals la un preț accesibil.

 

 

 

Produsul a fost adăugat în coș

Livrare gratuită și returnarea banilor în 30 de zile