Nu aveți încă un cont? Crează nou

Setări

Cortana, asistenta voastră virtuală

Poate ați mai auzit de ea. Posibil că chiar v-ați și întîlnit cu ea, dar apoi repede v-ați luat rămas bun pentru că nu erați sigur la ce să vă așteptați. Poate ați dori să lucrați cu ea, dar nu știți ce cunoaște. Să o prezentăm, deci. Ea este Cortana, asitstenta dvs. vocală. Ea e cea care vă va ajută să lucrați cu Windows 10.

Vorbiți engleza?

Acesta este principala condiție de a putea beneficia de serviciile Cortanei. Deocamdată funcționează doar pe baza limbii engleze, prin urmare, în română, din păcate, nu vă veți înțelege cu ea. Însă, în viitor, o versiune a Cortanei în limba română nu este deloc imposibilă.

Ce poate face Cortana?

Pentru început este necesar de menționat că Cortana nu e doar un robot, căruia îi puteți ordona. Este o asistentă virtuală, care vă studiază mereu și să străduie să vă ușureze muncă pe baza cunoștințelor acumulate. Ea vă urmărește calendarul, e-mailurile, interesele dvs. pe internet, și, pe baza acestora, vă propune către atenția dvs. informații utlie din internet.

Aceasta lucrează ușor și efectiv cu calendarul, poate crea evenimente și vă aduce aminte despre cele ce le aveți planificate. Este în stare să apeleze în Skype. Poate crea notiță în OneNote, să lanseze aplicațiile de care aveți nevoie, sau vă rulează piesa preferată. De asemenea, poate căuta pe internet sau în foldere și fișiere. Știe să vă informze cine a cîstigat meciul de fotbal de aseară sau să spună cine a pictat-o pe Mona Lisa. Și asta nemaivorbind de faptul că poate emite sunetele unor animale și multe multe altele. Încercați și veți vedea.

 

Indiciu: Sunteți curios/oasă cum Cortana răpunde la întrebări hazlii? Vedeți acest articol în engleză cu denumireas 90 Questions Cortana Has Funny and Interesting Answers For.

 

Cum să o setați pe propriul calculator?

În primul rînd trebuie să treceți la versiunea engleză al sistemului de operare Windows 10. Accesați meniul Start, găsiți Setări, apoi alegeți Timp și limba, apoi Regiunea și limba. Alegeți SUA iar în lista limbilor alegeți Eglish. Apoi se va descarca pachetul pentru limba engleză și se va instala. În partea stînga a vorbirii apoi alegeți Limba vorbirii (Speech), setați English (United States) și alegeți glasul masculin sau feminim. Restartați calculatorul.

 

Pe panoul principal găsiți Cortana și lansați-o. În primul rînd, spuneți-i cum să va adreseze. Apoi mergeți la Setări și calibraț-o pentru pronunțarea dvs. Citiți cîteva fraze oferite de Cortana între timp ce ea se va obișnui cu engleza dvs. După această, deja puteți coopera cu ajutorul cuvintelor "Hey Cortana" (în setări la fel puteți modifica reacția Cortanei la această adresare. La fel, o puteți lansa prin inconița de pe panoul principal).

 

 

Cum se comportă Cortana în comparație cu asistentele concuerente Siri de la Apple și asistentul Google Now?

 

Conform testărilor, efectuate de http://applenovinky.cz/ toate 3 au o performanță stabilă. În teste au fost axate pe unele comenzi simple, precum căutarea după hartă, crearea evenimentelor și notificărilor în calendar etc. Se întîmplau și situații amuzante. Cortana, de exemplu a setat notificări în calendar pentru fiecare zi în loc de o singură notificare, iar Google Now a început să caute pe internet în locul de calendar atunci cînd trebuia să afle ce este planificat pe astăzi. În comparație cu aceste două, Siri este totuși evdient mult mai lentă.

 

 

Produsul a fost adăugat în coș

Livrare gratuită și returnarea banilor în 30 de zile